Kunstcafé weer van start Datum September 10, 2024

Vrijdag 13 september gaan we weer van start met het maandelijkse Kunstcafé (10.15-11.45 uur) in het Theatercafé in de Deventer schouwburg.

Regisseur Jolmer Versteeg van Theatergroep de Jonge Honden komt vertellen over dit Zwolse gezelschap en de bijzondere voorstelling De Staatsgreep die op 27 en 28 september te zien is in de Deventer Schouwburg. 
 
Eens in de twee jaar nodigt Kunstenlab kunstenaars uit Deventer en omstreken uit om samen als groep een plan te ontwikkelen voor een eigen tentoonstelling. Het resultaat van deze oproep is 13  intieme en verrassende minitentoonstellingen die te zien zijn in de Bergkerk. De exposities zijn verdeeld over twee tentoonstellingsperiodes van 20 september t/m 13 oktober en van 17 oktober t/m 24 november. Marjolijn Kroon, kunstenaar uit de eerste periode, komt vertellen over haar werk.
 
Martha Bijkerk vertelt over het spraakmakend concept van haar Atelier Komma, waar exposities worden gehouden in een woonhuis.
Veronika Simonett kennen we als muzikant (improvisatie dwarsfluit/stem). Sinds corona heeft zij haar activiteiten veranderd. Vandaag zal zij de kunst van de hedendaagse kalligrafie toelichten en het rustgevende effect ervan.
 
Een nieuw seizoen met nieuwe kansen en nieuw talent. Clara van der Deure, 17 jaar, zingt enkele musical en klassieke stukken en wordt begeleid op piano door Yuliia Khay.

Foto: Clara van der Deure