Uiterwaarden gaat voor meer onderwijskeus Datum September 10, 2024

Met nog acht weken te gaan is de urgentie om voldoende steun te krijgen voor meer keuze in middelbaar onderwijs voor Deventer groter aan het worden.

 “We gunnen het zo dat ieder kind na de basisschool daar verder kan waar het passend is voor hem of haar”, benoemt Kristiaan Kamerling, initiatiefnemer en ouder. De nieuwe middelbare school UiterWaarden heeft alle steun nodig om te kunnen starten in 2026. Niet alleen voor ouders die graag ander onderwijs wensen in Deventer is het interessant om het initiatief te steunen, ook voor diegene die al tevreden zijn, kan het betekenisvol zijn. Zo is gebleken dat een nieuw geluid, positieve invloed heeft op bestaande scholen. Zij zullen doorgaans met de komst van een nieuw initiatief hun eigen onderwijs weer onder de loep nemen en proberen te verbeteren. Voor een gezond aanbod op het gebied van onderwijstypen, is het van belang dat het initiatief doorgaat. Het gaat om steunbetuigingen van kinderen tussen de 10 en 12 jaar in Deventer met een straal van 20 km om Deventer heen. Een steunbetuiging is geheel vrijblijvend het verplicht je tot niets. Het team hoopt dan ook dat de Deventernaren maar ook mensen buiten Deventer de moeite willen nemen om de school te steunen. Afgelopen weekend ging het team eropuit om te vertellen over het onderwijsconcept onder het genot van een ijsje. De komende weken zal dat veel vaker gaan gebeuren aldus het team. “Eigenlijk is iedereen enthousiast die we spreken!”

Hoe werkt het?
Op de website www.uiterwaarden.school staat het stappenplan, maar direct de QR-code scannen kan ook! Via de link kun je inloggen met je DigiD, de gegevens van je kind invullen en klaar! Dit duurt slechts enkele minuten. 

Er is door verschillende ouders aangegeven dat het lastig is om via DUO het proces te volgen en alles in te vullen. Heb je vragen of hulp nodig? Er is een inloopavond op woensdag 25 september bij Component aan de Scheepvaartstraat 6A te Deventer. Inloop vanaf 19.30u. Hier is het team aanwezig met een korte presentatie maar ook om te laten zien hoe het werkt in DUO en om te helpen.
 
Waarom een nieuwe middelbare school?
Er zijn meerdere redenen, maar een van de belangrijkste is dat UiterWaarden een school met vernieuwend onderwijs en een doorlopende leerlijn wil realiseren. Dit betekent dat zowel de onder- als bovenbouw, van basis- tot vwo-niveau, op één locatie wordt aangeboden. Heel logisch vanwege de bredere sociale vorming en meer verbinding met elkaar, een verrijking dus voor het Deventer-onderwijs. Daarnaast wil Uiterwaarden in het onderwijsaanbod en niveaus, hetgeen als vernieuwend beschouwd kan worden. Niet te vroeg je vakkenpakket kiezen, omdat een leerling dat op jonge leeftijd nog niet altijd goed kan weten, en als nodig vakken volgen op verschillende niveaus. Neem een kijkje op de website: www.uiterwaarden.school